Plezierenvertier.nl

Den Haag

Als wij Den Haag bezoeken gaat dat veelal vanuit Rotterdam. Daar kunnen we met de metro rechtstreeks naar Den Haag, een reisje van amper 3 kwartier en voor een luttel bedragje. 

Den Haag is een fijne stad om te bezoeken.

Als winkelstad is er nagenoeg van alles te vinden, er zijn volop méér dan interessante musea, het stadhuis en de bibliotheek zijn altijd gastvrij open en de moeite van een bezoekje waard, en natuurlijk is een bezoekje rondom het regeringscentrum ook altijd wel leuk: een bezoekje aan de tweede kamer, de ridderzaal of het Binnenhof kan je zomaar in contact brengen met onze landbestuurders. Dit hebben wij ervaren toen we 3 mei 2017 rond 14.00 uur op het Binnenhof liepen en de mensen die een nieuw kabinet proberen te formeren van hun lunchpauze terugkwamen en over het plein liepen op weg voor weer nieuwe gesprekken met de kabinetsformateur.

 

mijn topic  

Vele mooie gebouwen in Den Haag zouden in aanmerking kunnen komen om als' topic' genoemd te worden. Zowel oude gebouwen (diverse paleizen, ministerie van justitie) maar ook de nieuw- en hoogbouw zijn zeker indrukwekkend: als voorbeeld hiervan wil ik dan wel het stadhuis noemen.

Maar als topic van Den Haag is mij  keus gevallen op "De Passage"

De Passage in Den Haag is een schitterende, meer dan 130 jaar oude, (overdekte) winkelpassage en één van de mooiste 19e eeuwse pronkstukken die de stad nog rijk is. Het werd in 1885 in gebruik genomen.

In die periode is de passage grondig gerestaureerd, voor het laatst in 2007, waarbij gevels in de oorspronkelike staat werden teruggr]ebracht en de marmeren vloer hersteld.

Mest bekende winkels in de pasage zijn de van oudsher bekende postzegelhandel en de vulpenspeciaalzaak van Akkerman.