een eerste verkenning

Na een prima ontbijt gaan we de eerste dag erop uit om de buurt te verkennen. Vanuit een koele hotelhal duiken we de sauna van Athene in. via de Athinas wandelen we in zuidelijke richting naar het Monastirákiplein.

Het is een klein, druk, gezellig pleintje waar leuke winkelstraatjes als Ifaistou en Adrianou op uitkomen.
Hier komen de toeristen samen te midden van groenteverkopers, straatverkopers van allerlei prullaria als armbandjes, zonnebrillen, speelgoed en tassen, te midden van bedelaars, localen etc.

Hier is de toegang tot de metro en tot de Akropolis, de Library of Hadrianus en iets verderop de Roman Agora.

 Monastirákiplein:   Tzistarakismoskee                         met zicht op de Akropolis                               en de gezelligheid op het plein

Vanaf het Monastirákiplein lopen we via de Roman Angora de gezellige wijk Anafiótika binnen. Hier wonen nog afstammelingen van bewoners van het eiland Anafi. Zij bouwden in de 19e eeuw het paleis voor Koning Otto. Omdat ze hier langer verble-ven dan gedacht bouwden ze hier hun eigen woonwijk.

Straatje in de wijk Anafiótika

Holy Church of St. Nicolas Ragkava [Byzanthijns] - wijk Anafiótika 

 

Tijdens onze rondwandeling komen we het Monument van Lysicrates tegen. Dit monument is in 335 v.Chr. opgericht door Lysicrates om te vieren dat zijn jongens-koor de 1e prijs had gewonnen tijdens het festival van Dionysia.

 

 

 

Na de middag lopen we in noordelijk richting naar de wijk Omonia. Deze wijk staat wat minder goed bekend, maar - eerlijk is eerlijk - we hebben er totaal niets van gemerkt en zijn ook op geen enkele manier lastig gevallen. Wat dat betreft zijn onze twijfels - die we gisteren bij aankomst nog wel een beetje hadden - inmiddels helemaal verdwenen.  Er is heel wat politie op de been (opererend in groepjes van 4) waardoor we ons absoluut veilig voelen.

Op onze wandeling langs de 28th Octovriou  (Weg v/d 28e oktober) en Kotzia Square  komen we langs leuke winkels en mooie gebouwen. 

Kotzia Square - plein en Griekse Bank

 

Kotzia Square - Raadhuis

28th Octovriou
Nationaal Archeologisch museum

 

terug