Plezierenvertier.nl

bierweetjes  a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q-r-s-t-u-v-w-x-y-z

A     B    C    D     E     F     G     H      I       J     K       L   M      N       O    P      Q     R     S      T    U     V      W       X     Y    Z

 

Cask Conditioned Ale:    ale die verder rijpt op het vat en direct uit het vat, via de handpompen, wordt getapt.

Christmas Ale:                 Tijdens de kerstdagen en oud en nieuw zijn de Britten gewoon een wat zoetere, zwaardere en kruidiger variant                                               te brouwen van het "doordeweekse" bier. En deze variant gaat dan door het leven (of door het keelgat) als                                                     Christmas Ale. De kruidige en  zoetige smaak is te danken aan de bruine suiker en kaneel die er bijna altijd aan                                             toegevoegd wordt.                                                                                                    

Cnudde:                            is de naam van een brouwerijtje in de deelgemeente Eine behorende bij Oudenaarde. Het hier gebrouwen bier                                               wordt alleen maar in vaten gebotteld; voor de particulieren zijn er 5-liter-zelftapvaatjes, en voor de handel zijn er                                            30- en 50-litervaatjes.

Cornet:                              bier dat genoemd is naar Theodoor Cornet, rentmeester van kasteel Diepensteyn. Zijn heer graaf van
                                           Steenhuffel-Maldeghem vroeg hem een zwaar bier te laten brouwen. Heden ten dage kennen we de Cornet -
                                           oaked, zwaarblond bier van 8,5% en van hoge gisting. Tijdens het brouwproces worden eikenhouten snippers
                                           toegevoegd die zorgen voor een fijne vanillesmaak

Cuvee van de Keizer:        Elk jaar wordt bij Brouwerij "'t Anker" te Mechelen (brouwers van "Gouden Carolus") het "Cuvée van de                                                    Keizer" gebrouwen. Dit gebeurt slecht één keer per jaar: alleen op 24 februari, t.g.v. de geboortedag Keizer

                                             Karel V. Dit 9% bier kan alleen op de brouwerij gekocht worden. Het is een "bewaarbier". Iedereen wordt op                                                   die dag uitgenodigd het brouwproces bij te wonen cq te assisteren bij het brouwproces.

 

 

Klik op een letter boven de tekst om naar een ander blad te komen.