Plezierenvertier.nl

Notting Hill

Na een dagje Highlights kijken is het nu de tijd om enkele wijken van Londen te bekijken. In het stadsdeel Kensington & Chelsea ligt de wijk Notting Hill.

 

Als je het Hyde Park door wandelt en je houdt de noordwestelijke richting aan kom je in de wijk Notting Hill.

 

In de jaren '50 van de vorige eeuw is de wijk het woongebied van arme immigranten uit het Caraïbisch gebied.

 

Enkele tientalen jaren later trekken jonge goedverdienende gezin-nen de wijk binnen en ontstaat een gemengde wijk van arm en rijk.

Notting Hill Carnival:    Door de mengeling van immigranten en "eigen volk" ontstonden spanningen die uitmondden in rassenrellen. De immigranten werden door de oorspronkelijke bevolking aangevallen. De immigranten reageerden hier op een bijzondere wijze op. Om aan te geven wat hun oorsprong was organiseerden zij een groots carnavalsfeest, compleet met optochten, praalwagens en verkleedpartijen.
Zo ontstond - na Rio de Janeiro - 's werelds grootste carnavalsfeest, gevierd in augustus en meegevierd door meer dan 2.000.000 mensen.

 

Portobello Road Market:     Mogelijk is dit wel de grootste "rommelmarkt" ter wereld. We kunnen beter spreken van "tweede-hands-markt".
Talloze handelaren in antiek, curiosa, partijen en etenswaren zetten hun winkeltjes open en hun kraampjes op straat. En daartussendoor zie je straatartiesten, musici en ander cultureel vermaak. 
                                            

Victoriaanse huizen:  In Notting Hill staan mooie Victoriaanse huizen, Soms stralend wit in een heerlijk zonnetje, dan weer pastelkleurig. Victoriaanse huizen kennen veel bouwstijlen waaronder neo-classicisme, neo- renaissance en neo-gotiek. Uitingen van die bouwstijl zijn o.m. balkons, gietijzeren hekjes en trapleuningen, gebogen luifeltjes boven de voordeur en versieringen in glas.