Fuengirola

 

Op een heuvel - 38 meter boven zeeniveau - ligt kasteel Sohail. De heuvel ligt aan de monding van de rivier Fuengirola, waarmee de naam van de stad is verklaard.

 

Fuengirola heeft de grootste markt aan de Costa del Sol. In de lengte richting (600 meter) staan 4 rijen met kramen.Als we uitgaan van minimaal 3 meter voor een kraam moeten we het aantal kramen schatten op ruim 700. Jammer dat de verscheidenheid aan wat er geboden wordt erg klein is.

het begin van de markt

diverse interessante beelden
sieren het marktplein

 

 

Na een bezoek aan de markt zoeken we het centrum op. En eerlijk gezegd viel het centrum ons tegen. Een enkele straat ziet er wel aantrekkelijk uit met aan beide zijden van de straat een lange rij sinaasappelboompjes volop vruchtdragend. Maar een groot nadeel is wel de hoogbouw die dwars staat op de zonrichting waardoor je zelden in het zonnetje kunt lopen of zitten. Daarvoor moet je op zoek gaan naar één van de vele parkjes die Fuengirola telt of een leuk pleintje.

een leuk pleintje:  Plaza de los Chinorros

 

Wij zijn verder gelopen richting zee en strand. En op de boulevard - de Passeo Maritimo Rey de Espana - is het wel weer prettig om wat rond te struinen, te loungen en te lunchen.

 

De Boulevard Passeo Maritimo Rey de Espana met het schitterende beeld van de vrouw.

 

Winkel met gevel in prachtige Andalusische stijl
(Charo Castillo Bellver - Malaga - 1999)

Notre Sierra Del Carmen

 

Als we met de bus terug gaan rijden we door de wijk Los Boliches.  Het ziet er uit als een zeer levendige, hippe en plezierige wijk. Zeer waarschijnlijk gaan we deze maand dus nog wel een keer terug om te kijken wat voor wijk het is.

 

terug