Winterswijk

In 1963 ben ik met mijn ouders naar Zeeland verhuisd. Reden: mijn vader werkte in de textielnijverheid bij de firma Meijerink. Deze firma had een nieuwe fabriek laten bouwen in Zeeuws-Vlaanderen in het plaatsje Stoppeldijk, sinds de herindeling van 1970: Vogelwaarde. Mijn vader heeft geholpen deze fabriek op te zetten en werd er bedrijfsleider.


Tot dan had ik gewoond in Winterswijk. Deze plaats heb ik daar leren kennen,  omdat ik mijn ouders - vanaf mijn 8e jaar - moest helpen
met het rondbrengen van allerlei tijdschriften en kranten.  Urenlang zwierf ik zo door deze  Achterhoekse plaats en begon ik langzaam maar zeker elke uithoek te kennen. Ná mijn  verhuizing ben ik er nog verschillende keren terug geweest en zocht ik steeds weer bekende plekjes op waar ik herinneringen aan had.

mijn topic  

Voor Winterswijk heb ik "Allure - woondecoraties" als topic gekozen. Het heeft te maken met het feit dat ik hier als kind vrij regelmatig binnen kwam bij "mijn juffrouw Jansen", onderwijzeres aan de St. Jozefschool in Winterswijk. Het was dus vertrouwd voor mij. Maar als ik nu - meer dan 50 jaar later - weer binnen kom, is er dus niets veranderd aan het interieur, behalve dan de winkelinventaris. Lees de geschiedenis van de winkel hieronder en bekijk de foto's van het huidige interieur.            

hieronder nog enkele foto's gekozen vanwege privé-jeugdherinneringen, maar ook enkele vanwege de mooie bouw.

 

 Goudvinkenstraat 22  
hier woonde ik eind jaren '50
in de diaserie hieronder nog een oudere foto van dit pand.

2e Gasthuisstraat 14  

het laatste adres waar ik woonde alvorens in
oktober 1963 naar Zeeuws-Vlaanderen te verhuizen 

 

Kleuterschool die ik bezocht heb

na de kleuterschool volgde de "lagere school" St. Jozef

 Gemeentehuis

Nieuwstraat (voorheen "Lappenbrink")

pand op hoek Jonenstraat - Jonendwarsstraat

Pand op hoek Tuuntestraat - 1e Gasthuisstraat