Serfaus - Imst - Liechtenstein

Serfaus

Na het "échec" van gisteren (Madatschen) willen we vandaag niet de hogere bergen in. Eerst maar eens kijken hoe het nu gaat op betrekkelijk rustig wandelgebied. Wel wát stijginkjes, maar niet al te heftig. We kiezen daarvoor de buurt uit van Ladis en Obladis.
Maar helaas! De zon wil zich vandaag maar niet laten zien. Wij gaan daarom maar rustig wat andere dingetjes doen: werken aan de website, wat puzzelen, lezen en rusten. Om drie uur breekt de zon wat door. We pakken daarom snel de wandelschoenen om nog een paar uurtjes in de buurt te wandelen: richting  Beutelwald. Kan Annelies weer even ervaren hoe het gaat om licht te klimmen. We zijn echter nog geen 5 minuten van huis of we zien al zware buien boven de bergen hangen. We wandelen nog een kilometertje verder maar een flinke donderslag - verderop in de bergen - doet ons toch weer snel naar huis gaan. We zijn amper thuis of de eerste spetters vallen hier nu ook al. Toch heeft deze zeer korte wandeling weer enkele mooie plaatjes opgeleverd.

 

Imst

De Rosengartenschlucht in Imst bestaat sinds 1874 als toeristische attractie. Ongetwijfeld stroomt het watertje hier al honderden jaren met veel geraas vanwege de natuurlijk gevormde watervalletjes door deze rotspartij naar beneden.  Waar we dachten vandaag géén wandeldag te hebben moet ik zeggen dat het wandelen van deze  attractie toch zeker het nodige zweet te weeg brengt. Ook hier moest er weer behoorlijk geklommen worden. Het stadje zelf is wel gauw bekeken: een paar winkeltjes een enkel terrasje en dat was het wel. Uit een vorig bezoekje aan Imst weet ik nog wel dat de Gotische Himmelfahrtkirche (met aangrenzend kerkhof)  zeer de moeite waard was.

R o s e n g a r t e n s c h l u c h t 

 

Liechtenstein

Tijdens onze vakantie in 1994 aan de Bodensee hebben we even een uitstapje gemaakt naar het nietige Fürstentum Liechtenstein. Nu we weer in de buurt zijn willen we toch nog eens kijken in de hoofdstad Vaduz.
De afstand is ongeveer 120 km, deels over een autoweg. We schatten in zo'n anderhalf uur nodig te hebben om de afstand te overbruggen. Mensen met tunnelvrees kunnen de rit beter achterwege laten want de Arlbergtunnel (14 km), de Landecktunnel (7 km), en nog een 15-tal kleinere tunneltjes (variërend van 100 tot 3500 meter) zorgen ervoor dat je toch zo'n kwart van de reis "onder de grond" vertoefd.

En voor de hoofdstad zelf hoef je het ook niet te doen: souvenirwinkeltjes en horeca. Je kunt dan beter wat rond rijden in de omtrek om van het landschap te genieten. Wel mooi:  de vele prachtige beelden die er nu omwille van een wereldtentoonstelling buiten opgesteld stonden.

beeld bij ingang Arlbergtunnel

 

Landschap omgeving Arlbergtunnel

Liechtenstein - kunst

 

terug