Plaza Ayuntamiento

We beginnen de ontdekkingen in het centrum van Valencia. Centraal ligt daar het Plaza Ayuntamiento  of het Plaça de l'Ajuntament

De afwijkende schrijfwijze van de straatnamen of namen op gebouwen komen we meer tegen in Valencia en heeft te maken met het officiële Spaans of de eigen taal van Valencia (vergelijk het met Spaans of Catalaans in en rondom Barcelona).

In dit reisverslag zullen de namen best wel eens door elkaar gebruikt worden, aangezien ik noch het Spaans noch het dialect van Valencia machtig ben.
Het doet verder weinig afbreuk aan dit verslag.

 

Plaza Ayuntamiento betekent letterlijk: "Plein met het stadhuis". Tesamen met het postkantoor Correos zijn het de toeristische trekpleisters op dit plein. Op bepaalde dagdelen zijn beide gebouwen kosteloos te bezoeken. Vanaf het balkon van het stadhuis heb je een mooi overzicht van het plein en de omgeving.

 

rondom het Plaza Avuntmiento is het immens druk en chaotisch

kijkje in het interieur van het stadhuis van valencia

 

 

Het Mariabeeld hiernaast staat ook in het Stadhuis van Valencia. Het is
de “Virgen de los Desamparados”: de beschermheilige van de stad Valencia. Ze staat ook wel bekend als de heilige maagd van de hulpbehoevenden. Het is een belangrijk patroon voor de Valencianen. 

 

 Haar beeld en de Virgen zelf worden ook wel “La Geperudeta” genoemd, oftewel “de gebochelde”, vanwege haar licht voorovergebogen nek.