28 november 2023

 

 

 

Dinsdagavond 28 november 2023 werd er 'afgetrapt' met 'Verdronken vlinder' van Boudewijn de Groot. Een lied uit onze laatste bundel. 

Liederen uit deze bundel zijn misschien niet altijd de gemakkelijkste, maar als we ze toch regelmatig op het repertoire zetten zullen deze op den duur ook wel weer lekker gaan. Ook hier weer geldt dat de aanhouder op den duur wel wint.

 

Hieronder weer enkele foto's van deze avond
(klik op de foto voor een vergroting)

 

In de voorbije jaren hebben we ook regelmatig de teksten van Farce Majeure op de website gezet. Maar zoals zo vele zaken verwaterde dat een beetje tijdens en na de corona-periode. Vanaf nu proberen we die tekstjes tóch maar weer op de website te plaatsen. Hieronder de teksten van 26 september.

 

F a r c e   -   M a j e u r e

 

 

De afgelopen periode was er bijna dagelijks een debat op televisie. Farce majeur kan dan ook niet voorbijgaan aan de 'stemmenwedloop' die de afgelopen weken heeft plaats gevonden. In spotjes van amper een halve minuut heeft VVD-er Dylan bijna dagelijks vertelt dat ze aan onze kant staat.

 

oktober / november 2023

 

De VVD probeert het nu eens met een vrouwtje,
zij flirtte hier en daar en liep soms ook een blauwtje.
Of ik nu mét of zónder PVV aan het werk ga,
Mijn naam is Dylan en weet dat ik aan jouw kant sta......   

 

En dan Pieter, besluiteloze Pieter. De arme man kon eerst maar niet besluiten of hij überhaupt zou meedoen met een eigen partij. Toen hij dat eindelijk wel wist bleef zijn partijprogramma weken uit, en daarna wist hij weer niet of hij wel of niet premier wilde worden.
Arme, arme Pietertje........

 

oktober / november 2023

 

En Pieter zei maar niet, of hij premier zou worden.
Hoe dikwijls de collega's hem daar ook toe porden.
Hij bleef onduidelijk, ja hij was zelfs erg schichtig,
Misschien doe ik het wel, sprak hij toen heel 'Omtzichtig'.

 

En wat werden er weer een heleboel beloftes gedaan. Terwijl iedereen weet, dat nog niet de helft van de beloftes ingelost kunnen worden. Zouden de heren politici straks ook aan óns denken als ze eenmaal op het pluche zitten? Of worden we dan weer vergeten...?? 

 

 

oktober / november 2023

 

't was Fransje tegen Geert en Lilian tegen Robbie,
zo hoopte iedereen op een goeie stemmenlobby.
Of het geholpen heeft, dat zullen we straks merken,
eens kijken of die lobby ook voor ons gaat werken?.

 

En uiteindelijk was de winst voor Geert Wilders. Alle beloften die hij heeft gedaan zullen we wel met een grote korrel zout moeten nemen, omdat veel van zijn ideeën onuitvoerbaar zijn. Die zaken zijn bijna allemaal in wettelijke kaders geregeld en kunnen niet te pas en te onpas open gebroken worden. Maar oké, hij krijgt een kans. Al gaat het met de eerste de beste aanstelling van een verkenner al helemaal fout.

 

 

23 november 2023

 

Voor Wilders was de winst, hij mag nu gaan proberen,
een heel nieuw kabinet met zijn groep te formeren.
Verkenner Gom van Strien mocht als eerste gaan bouwen.
maar hij strandde al gauw, wegens vermeende fraude.

 

En natuurlijk kunnen we niet afsluiten zonder aandacht te schenken aan de oorlog en de gruwelijke praktijken die zich afspelen in Israël en de Gazastrook. iedereen gruwt van wat daar gebeurt, maar de vraag is "Wie doet er wat aan?

 

Hamas plaatste een aanval op Israëlieten,
die als antwoord daarop alles aan flarden schieten.
respect voor 't mensenkind, was nu ineens verdwenen.
Het westen keek ernaar, maar wel met kromme tenen....

terug