Porec

Naast Rovinj is Porec de andere voorname toeristenplaats aan de westkust van Istrië. Dus ook daar zullen we een bezoekje gaan brengen. We hebben dit gepland voor woensdag de vijfentwintigtse.  Omdat we denken dat het iets minder te bieden zal hebben dan Rovinj besluiten we op voorhand al dat we vandaag waarschijnlijk een boottocht zullen gaan maken naar de Limfjord.

In Porec aangekomen kom je eerst een aantal gezellige marktjes tegen - al dan niet overdekt - waar de plaatselijke bevolking hun spullen trachten te slijten. Ook valt de postbode op die op een Kreidler met drie versnellingen de hoger gelegen wijken opzoekt en bijna niet tegen de bulten opkomt. We gaan al snel  op zoek naar een boot die naar het Limfjord zal gaan varen. Helaas! Die moet je minimaal één dag te voren al boeken. Bovendien duurt de reis van 10.00 tot 17.00 uur en daar hadden we in de planning geen rekening meegehouden. Dat wordt dus opgeschoven naar een volgende keer. Misschien volgend jaar als we deze richting weer uitgaan.We hebben plannen om een appartement in Umag te huren om zo ten noorden van Umag het gebied te ontdekken, met name Slovenië. Gelukkig heeft Porec veel meer te bieden dan we aanvankelijk hadden gedacht. Veel winkelvertier, de Sint Euphrasius-basiliek, een tropisch aquarium en wederom: prima terrasjes!

 

 

 

 

 

 

's Avonds wordt uiteraard weer de boulevard afgestruind en besluit Annelies als nog een "Kniptekening" te laten maken. Razend knap: in één á twee minuten wordt een alleszins gelijkend portret geknipt.