Plezierenvertier.nl

Cordoba:

 

In Cordoba "ontmoeten" we een oude bekende, te weten: de Guadalquivir, een rivier van ruim 650 km lengte. Vorig jaar bij ons bezoek aan Sevilla hebben we diverse keren deze rivier overgestoken en hebben we er een rondvaart op gemaakt.
De Guadalquivir is hier in Cordoba - bij de Romeinse brug - echter duidelijk minder bevaarbaar dan in Sevilla. Er staat weinig water in en het staat dan ook nog niet tot aan de rivieroevers. En dan is het nog wintertijd. In de zomer staat de thermometer hier dagenlang achtereen zo rond de 40 graden, waarmee het de warmste stad binnen Europa is.

 

Cordoba is - wat mij betreft - vergelijk-baar met een stad als Sevilla en Granada. Alle drie steden met een indrukwekkende kathedraal, leuke plaza's en wijken met smalle, gezel-lige straatjes. 

De belangrijkste bezienswaardigheden van Cordoba liggen allemaal dicht bij elkaar: de Romeinse brug met aan de ene kant de Torrre de la Calahorra en aan de andere kant de Puerta del Puenta, de Mezquita (kathedraal),, het Alcazar en de Joodse wijk. En binnen loopafstand prachtige pleinen als Plaza de las Tendillas of Plaza de la Corredera.

 


Wij gaan de stad binnen via de Romeinse brug aan de kant van de Torre de la Calahorre. In deze toren is een museum ondergebracht die Islamitische culturele prestaties voor het voetlicht brengen.

Romeinse brug met op de achtergrond de Mezquita

Midden op de Romeinse brug het beeld
van de aartsengel Michaël

 

* * *      nog in bewerking      -     later meer* * * 

 

terug