Ourika- Valley

 

Vandaag rijden we vanuit Marrakesh naar de Ourika-Valley, ca 30 kilometer - of een kleine drie kwartier - verwijderd van de stad.
Fijn om de hitte van de stad even in te ruilen voor de betrekkelijke koelte van de vallei. 
Langs de weg zien we tientallen verkooppunten van aardewerk, tuinmeubels en tegels, ijzeren en houten plastieken. En verder probeert men geld te verdienen aan het verhuren van Quads tot aan een rondje rijden op een dromedaris.
En dan zijn er nog de straatventers met hun armbandjes, fossielen, kettingen en andere prullaria. Deze straat venters rijden onze bus de hele weg - zo'n 60 kilometer - achterna en bij ieder uitstappunt proberen ze opnieuw aan dezelfde mensen dezelfde waar te slijten.
Hun uithoudingsvermogen is bewondernswaardig. Het onze trouwens ook.

De Straatverkoper die onze bus 60 kilometer lang volgde

 

Langs de weg zien we verder de mobile café's: bestelwagentjes met achterin een koffie-automaat. De arbeiders uit de buurt van Marrakesh gaan op hun brommertjes en scooters richting Marrakesh om daar te werken. Onderweg nemen ze dan vaak een kopje koffie met een ontbijtje.

Aan het eind van deze weg door de Ourika Valley kan de bus niet meer verder. Daarom stappen we hier uit en gaan we lopend verder langs de Ourika-rivier. Langs deze rivier zijn diverse  ondernemers horecagelegenheden gestart die er kleurrijk en zeer feestelijk uitzien.

 

Het is duidelijk dat in een land waarin niet iedereen een hoge(re) levensstandaard kan bereiken de mensen op zoek gaan naar andere manieren om geld te verdienen. We zagen al de vele verkopers langs de route en de 'prullaria-venters'.
Hieronder foto's van een man die á la minute parkeervakken maakt door strepen van meel te trekken. En ook als muzikant kun je gemakkelijk wat bij verdienen. En de dromedaris loopt ter plekke ook nog wel een rondje als je er voor betaalt.

 

terug