Oostenrijk

Rondom de eeuwwisseling zijn we met het gezin diverse keren naar Oostenrijk geweest, meer bepaald naar Serfaus in de deelstaat Tirol. Serfaus wordt meestal in één adem genoemd met Fiss en Ladis, omdat ze samen een pracht wintersportgebied vormen.

 

Wij zijn echter geen wintersporters, maar bezoeken dit gebied graag in de zomermaanden om er bergwandelingen te maken en te genieten van de prachtige vergezichten, om de rust van het pittoreske dorpje, vanwege de vele zonuren en het lekkere eten en drinken. Voor ons staat dat allemaal borg voor een 5 - sterrenvakantie.

Ons luxe verblijf is meestal "Bischoferhaus" (met sauna, stoombad, fitnessruimte, luxe badkamer, zeer complete keuken met magnetron en vaatwasser)

 

 

 

De weg naar Serfaus begint onderaan
de Riederberg; 12 haarspeldbochten en
10 kilometer verder ben je op het plateau waar het dorp Serfaus is gebouwd


Serfaus - in zuid Tirol - ligt op een plateau aan de zuidzijde van de Alpen op een hoogte van 1500 meter. Door deze gunstige ligging kent Serfaus vele zonuren en is Serfaus dan ook een toeristengebied bij uitstek. In de zomer noem ik het hier wat oneerbiedig "het Salou voor de 50-plussers". Uiteraard zijn andere leeftijdscategorieën hier ook vertegenwoordigd maar het valt wel op dat veel stelletjes in genoemde leeftijdscatagorie  hier dan schitterende bergwandelingen komen maken.

's Winters is het hier een ski-paradijs en telt het dorp driemaal zoveel toeristen als 's zomers. De huurprijzen houden daar ook gelijke tred mee: deze zijn het drievoudige van de zomermaanden.

De geschiedenis van het dorpje gaat zeker terug naar de Retho-Romaanse tijd. In de Romeinse oudheid was Serfaus al een rustpunt op de route naar het noorden. De Via Claudia Augusta, de Romeinse brug bij Tösens en verweerd hout aan de oude boerderijen en schuren zijn getuigen van deze tijd.

 

 

 

Klik op de buttons hieronder om het berggebied rondom Serfaus-Fiss-Laden te verkennen.

(nog in bewerking!!)