Allerlei                                                    

 

 

Naast het Blackfriars Station (wijk Blackfriars) staat een mooi pand van voorheen Brandles - nu eveneeensThe Blackfriar genaamd - (een Nicholson's pub) - Het is gevestigd in een historisch en artistiek prachtig gebouw in Art Nouveau stijl. Het werd in 1875 gebouwd naar een ontwerp van architect H. Fuller-Clark en kunstenaar Henry Poole. Hier stond vroeger een Dominicaans klooster.  De mensen buiten staan na een drukke werkweek te genieten van hun eerste weekendborrel.

Piccadilly:

De winkelstraat Piccadilly verbindt Hyde Park met Piccadilly Circus. Het lijkt meer het domein van een rijkere bovenlaag van de bevolking. Hier vinden we o.m. het zeer luxueuze 5-sterrenhotel The Ritz, de Burlington Arcade - een overdekte winkelgalerij met topzaken -           The Royal Academy of Arts en de ambassades van Japen en Malta.

De naam Piccadilly is afkomstig van kleermaker Robert Baker. Hij maakte stijve boordjes die 'picadils' of Piccadillies' werden genoemd.

 

* * * * *   Hotel The Ritz  * * * * * 

Burlington Arcade - entree

Burlington Arcade - winkelgalerij

Royal Academy of Arts - Burlington House 

Regentstreet - mooie kromming

Piccadilly Circus

 

The Royal Exchange:

 

Dit Handelscentrum stamt uit de 16e eeuw. De grote brand van Londen in 1666 vernielde het complex. Het herbouwde pand brandde opnieuw af in 1838. Het thans bestaande gebouw bevat horeca luxe winkels en kantooruimte.

 

Het interieur doet me erg denken aan de Antwerpse Stadsfeestzaal. Overigens was het eerste ontwerp van The Royal Exchange ook geïnspireerd op de Antwerpse Beurs

 

 

Victoria Embankment Gardens:

 

 

Ten noorden van deTheems - tussen Blackfriars Bridge en Westminster Bridge- zijn tuinen aangelegd die voor het publiek openbaar en toegankelijk zijn.

 

 

 

De laatste plaatjes

 

Admiralty Arch - The Mall

Waterlooplace

plek van onze aankomst en vertrek

Liverpool Underground Station

 

 

 

Het einde van een mooi

lang weekend in Londen

 

terug