Camden  Town                                                     

 

 

Ieder weekend bezoeken vele duizenden mensen de Camden Lock Market in Camden. Jaarlijks passeren ruim 10 miljoen mensen de kraampjes op deze markt.

 

Naast Portobello Road in Notting Hill voorziet deze markt dus duidelijk in een behoefte. Vooral tienertoeristen vinden het een heerlijke plek om rond te struinen en wat te eten.

 

 

 

Behalve de Camden Lock market is er ook nog de Camden Stables Market

 

Camden Stables:

Camden Stables bestaat sinds 1854 volgens bovenstaande plaquette. Maar kijken we op onderstaande klok dan vinden we daar het jaartal 1849. Camden Stables begon in ieder geval met stallen, zadelmakerijen, smederijen en zelfs een paardenhospitaal.

In 1939 werd het Camden Goods Depot gebouwd, wat een hoop werkgelegenheid naar Camden bracht. Zo’n 700 á 800 paarden trokken treinen over het spoor of schepen door het water voor het vervoer van goederen en bagage.

De paarden werden in de stallen ondergebracht en gewonde paarden werden in het paardenhospitaal opgelapt.

Nadat het depot gesloten werd in 1980 werd het geschikt gemaakt als markt- en verhandelplaats voor allerlei handels- en ambachtslui, kunstenaars en horecamensen   Nu is The Stables Market de grootste - en een zeer gezellige - marktplaats in Camden.

 

 

 

 

 

Amy Winehouse was een Britse jazz- en soulzangeres.

 

Ze had al vroeg succes. Maar door haar drank- en drugsverslaving kwam ze veelvuldig negatief in het nieuws.

 

Op zaterdag 23 juli 2011 werd Winehouse op 27-jarige leeftijd door haar lijfwacht dood aangetroffen in de slaapkamer van haar appartement in Camden. Na langdurige autopsie werd alcoholvergiftiging als doodsoorzaak aangegeven.

 

 

Op 14 september 2014 werd ter nagedachtenis aan deze zangeres een standbeeld onthuld, dat staat in Stables-Market in Camden. Op die dag zou Amy 31 jaar geworden zijn.

 

terug