bierweetjes  a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q-r-s-t-u-v-w-x-y-z

A     B    C    D     E     F     G     H      I       J     K       L   M      N       O    P      Q     R     S      T    U     V      W       X     Y    Z  

 

Palm-paardje:             Palm heeft het Belgische trekpaard onafscheidelijk in het logo staan; in tijden dat het Belgische trekpaard min of                                             meer overbodig werd (mechanisatie in de landbouw, verdwenen uit het verkeersbeeld) werd besloten - door                                                   sponsoring - te trachten het Belgisch trekpaard te behouden en er mee door te fokken. Palm koos er voor de "vos"                                         te sponsoren: het roodbruine trekpaard met witte manen! De vergelijking met het Palm-biertje is gemaakt!  t.g.v. het                                       250 jarig bestaan van Palm werden er glazen gemaakt met het trekpaard onder in het voetje van het glas.

Pasteur, Louis:           Na onderzoek van scheikundige processen geeft de Fransman Louis Pasteur (vnl. bekend vanwege het "pasteu-                                            riseren") een zeer  uitgebreide analyse van de gistprocessen (1857).

pasteuriseren:            verhitten tot ongeveer 70 graden waardoor de laatste micro-organismen/bacteriën gedood worden. Bij Palm-bier ligt                                       de "pasteuriseerhoogte" op 61 graden.

pellets:                         fijngemalen en nadien samengeperste hopbellen.

plattelandbier:            zie: saisonbieren

 

Klik op een letter boven de tekst om naar een ander blad te komen