Frankrijk  -  Antibes

 

Antibes is een bezoekje meer dan waard! Bij het binnenrijden van het stadje kun je direct de parkeergarage induiken en sta je nagenoeg meteen in het centrum op  Place Géneral de Gaulle. Hier zagen wij voor het eerst de echte sinaasappel-bomen. Op dit plein kun je bij de "Info-Touristique" een stadplattegrondje en info halen. Vervolg je weg via de Rue de la République (langs café's en winkeltjes ) naar "Le Vieil Antibes"

Antibes - oud straatje

cactusgroei

Antibes - familienaam gevonden

 

Het oude Antibes is met afstand het leukste stadsdeel om te bezoeken. De "kruip-door-sluip-door-straatjes" met enkele verdiepingen hoge huizen, waar de was aan de gevels hangt, de schitterende overdekte Provencaalse markthal, kleine interessante winkeltjes, de prachtige rustgevende kathedraal Maria Immaculee - Conception (Maria Onbevlekt Ontvangen)

Antibes - Place Natinal

Antibes - kathedraal

Antibes - Musee Picasso

 

 Het oude stadsdeel van Antibes ligt aan de zee. Je kunt een heel stuk langs de zee lopen, maar wordt daarbij helaas wel "gepest" door automobilisten die hier langs mogen rijden. Oppassen dus! Je passeert hier ook het Chateau Grimaldi waarin het Musée Picasso gevestigd is en waar schilderijen, tekeningen, grafieken en keramische kunst van hem te bewonderen is.

 

Volg je de kustlijn dan loop je in een kwartiertje tijd naar Juan Les Pins. Op de dag dat wij er naar toe liepen stond er
een dikke windkracht 7 tot 8.

 

Antibes - kustlijn

Antibes - kustlijn

Antibes - kustlijn

Antibes - jachthaven

Juan Le pins

Juan Le Pins

 

terug