bergtreintje + Montreux

Na drie dagen wandelen bezoeken we nu de stad Montreux, bekend van het jaarlijkse festival ("Roos van Montreux"). Omdat we ook weleens met een treintje door de bergen wilden is dit een uitgelezen kans. We stappen op in Leysin-Village. Op ons uitstappunt Aigle wordt het wat verwarrend. Het treintje stopt bij een stationnetje. De machinist stapt uit, zet zich aan de andere kant van de trein "op de bok" en rijdt vervolgens het stadje door om op een parkeerplaats bij het station van Aigle te stoppen.Daar "glijden" we met een supermooie trein verder naar Montreux.

 

Station Leysin - Village

bergtreintje

treintunnel

treintunnel

station Aigle

Eenmaal het station uit lopen we richting Meer van Geneve (Lac Léman). Daar kun je kilometers langs de boulevard lopen. Nu zien we ook de gevolgen van de windhoos die hier enkele dagen geleden langs trok. Planten zijn gemillimeterd, bomen hebben takken zo dik als bovenarmen verloren, ontwortelde bomen, afgewaaide daken en glasschade door de grote hagelstenen.(zie fotoboek hieronder)

Wij hebben in Montreux een zonovergoten dag gehad, waarbij we kilometers langs de boulevard van Lac Leman hebben gelopen. Daarbij hebben wij genoten van prachtige uitzichten, mooie gebouwen, nieuw jong leven, oude (rader)boten, picknicken, mooi beeldhouwwerk en heerlijke terrasjes.

 

Montreux - stad

Montreux - Lac Léman (meer van Genéve)