Plezierenvertier.nl

Frejus  2017

Vanaf 2002 komen we bijna jaarlijks in de meivakantie naar de Côte d"Azur. We huren daar dan een appartement voor 2 weken en doen zo de eerste zonnestralen van het nieuwe jaar op. Doordat onze verhuurder echter verhuisd is hebben we de laatste 3 jaren afgezien van zo'n zonnevakantie.

Maar dit jaar begon het toch weer te kriebelen. En opnieuw hebben we een zeer fraai appartement kunnen huren. Het appartement bevindt zich in het gebouw "Hippocampus" direct aan de boulevard en de zee en het strand. 

Toen wij jaren geleden getuige waren van de bouwstart van dit appartementencomplex hadden wij het idee dat wij het wel nooit zouden bewonen, zo luxe zag het eruit. Wij prijzen ons dus erg gelukkig dat het ons nu toch gelukt is.

 

Het appartementencomplex "Hippocampus"

vanaf het balkon kijken we op de zee

zee, zon en strand

 

We hebben ons voorgenomen om deze week lekker rustig te gaan genieten van de woning,het balkon, de boulevard, het strand, een wandelingetje, waarschijnlijk ook wel één of twee bergwandelingen in het Esterelgebergte, wat lezen, maar verder geen uitstapjes naar Saint Tropez, Antibes, Port Grimaux, Monaco,Cannes, Nice of andere idyllische plaatsjes die we al meerdere keren bezocht hebben. Dat komt dan mogelijk volgend jaar wel weer.

 Wel willen we dit jaar een boottocht meemaken naar Ile Sainte Marguerite en daar op het eiland - vlak onder Cannes - gaan wandelen, zonnen en lunchen.

 

"Pechvogel van de dag"

Het is vandaag dinsdag 20 juni. We besluiten een relatief rustige wandeling te maken in het Esterelmassief. We parkeren de auto op Col de Belle Barbe en zullen  van daar uit wandelen langs het Ravin de Mal Internet en via een klimmetje naar de Col du Baladou en zullen dan via de Col du Mistral weer afzakken naar de Col del Barbe. Iets wat we al ooit eerder deden en een mooie start is als je een jaar niet meer in de bergen hebt gewandeld. Het is tevens een test voor de knie van Annelies: houdt die het of houdt die het niet. Nou: de knie heeft zich prima gehouden, de schoenen van Annelies echter niet.

 

Na zo'n half uur lopen merkt Annelies dat de hak van de linkerschoen los laat. Eerder hebben we zo'n situatie ook al eens meegemaakt bij mijn schoenen en hebben dat toen verholpen door de lange veter onder de zool door te binden zodat de hak niet meer meeklappert.
Ook nu lijkt dat de oplossing. Echter, een kwartier later laat de hele zool los: nu wordt voor en achterkant van de schoen gezekerd met de veter. Weer een kwartier later: hetzelfde probleem maar nu met de rechterschoen. Ook deze hebben we nu voor en achter gezekerd.

Omdat we niet zeker zijn of deze constructie het tot het einde van de wandeltocht zal volhouden, besluiten we niet verder te gaan op een ons onbekend pad, maar dezelfde weg terug te lopen . We willen niet voor het feit komen te staan dat er straks op binnenzooltjes over puntige keien gelopen moet worden.

 

Nadat we rechtsomkeerd gemaakt hebben komt Annelies tot twee keer toe te struikelen: ze wijdt het aan de veterlusjes die in elkaar haken. De schade bestaat uit schaafwonden, gekneusde elleboog, een afgebroken kies en morgen waarschijnlijk overal blauwe plekken. Niet fijn, maar we zijn allebei blij dat er geen botbreuken zijn.

We rapen de moed bij elkaar en lopen voorzichtig terug richting auto. Ondanks de ellende van de valpartijen hebben we toch nog wel lekker gewandeld en mooie dingen gezien. En morgen eens kijken of we nieuwe wandelschoenen kunnen kopen.

 

stille getuigen

en dit zijn de nieuwtjes......

 

 

 

 

Deze morgen - 21 juni en langste dag!! - staan we rond kwart voor negen op. Annelies voelt zich gelukkig niet zo brak als verwacht na de struikelpartijen van gisteren. Hel lijkt voor eerst nog allemaal erg mee te vallen. Na het ontbijt hebben we nieuwe wandelschoenen gekocht en morgen gaan we deze uitproberen. Voor vandaag houden we het nog bij wat rust op ons prachtige balkon en een paar uurtjes bakken op het strand.

 

Vandaag wordt langs een groot gedeelte van de Côte d'Azur gevierd dat de zomer is begonnen. Van 19.00 - 01.00 uur spelen allerlei bandjes op de volledig auto-vrijgemaakte boulevard: rock, pop, reli-pop, jazz, etc. Bij een avondtemperatuur van 25 graden is het gezellig druk op de boulevard en de terrasjes.

square dansen

popmuziek aan zee

en wat doet Piet bij deze band.. ?

Brasilian dance and acrobatics

gezellige drukte op de boulevard

gezellige drukte op de boulevard

 

 

In de haven van Port Frejus is ook activiteit te bespeuren. Hier proberen mannen elkaar van een bootje te stoten: 2 bootjes naderen elkaar; op  de achterplecht staan de "toreadors" met een houten lans in de aanslag om elkaar zo uit het evenwicht te brengen en in het water te doen plonsen. De gevechten zijn vaak van korte duur (enkele seconden) maar daardoor niet minder vermakelijk.

 

De haven van Frejus (Port Frejus)

op de achtergrond het oud-Romeinse dorp Frejus

 

 

 

 

donderdag 22 juni:

Vandaag gaan we weer het Esterelgebergte in om een bergwandeling te maken. We gaan eerst met de auto tot aan Grotte-Chapelle Ste.Beaume. (zie foto hiernaast). Daar vandaan wandelen we naar Col de L'Eveque om van daar omhoog te gaan naar Col de L'Entisque. En vervolgens dalen we weer af naar het beginpunt.  Vooral op die terugweg heb je prachtige vergezichten over de Middelandse zee.

 

terug