ontspannen - diverse foto's

Ontspannen

Een toch wel wat bizarre manier van ontspannen is voorbehouden aan mensen die graag eens willen schieten met pistool of kalasjnikov.
In Letland kan dat. Er is een schietbunker waar je met divers zwaar wapentuig mag schieten. Persoonlijk zit ik liever in een goed café.

We bezochten een Lets café dat ons - wat aankleding en entourage betreft - wat deed denken aan de middeleeuwen. Een aardig cafeetje, maar niet bijzonder. Opvallend was een ander - compleet Belgisch café - midden in Riga. Met prachtige bieren als Chimay, Kwak, Duvel of Hoegaarden; een aantal bieren op de tap, en nog vele bieren "op de fles". En bovendien geschonken in de juiste glazen!

Ook een aparte ervaring was het bezoek aan de skylinebar. Op de 26e verdieping (op zo'n 80 meter hoogte) drink je je biertje en heb je een schitterend uitzicht over de stad. Ook de lift er naar toe is bijzonder: de lift hangt in een glazen koker zodat je de stad letterlijk onder je ziet verdwijnen. Een mooie ervaring.

De laatste avond zijn we nog naar Lido Atputas Centrs geweest. Een horecagelegenheid annex recreatiepark. Het horecagedeelte gaat er prat op een keus te hebben uit meer dan 500 Letse gerechten, eventueel aangevuld met lekkere Letse bieren. Eerlijk gezegd heb ik hoofdzakelijk de standaardgerechten gezien en gegeten die bij dit soort "massahuizen" horen. En veelal waren ze ook nog behoorlijk smakeloos.

 

ingang schietbunker                                                                          Lido Atputas Centrs                

 

in het fotoboek hieronder nog een aantal indrukken va Riga.