CAC - stad van kunsten en wetenschappen

 

CAC  staat voor Ciudad de les Artes y les Ciencias  of  "stad van kunsten en wetenschappen"

De Stad van de Kunsten en Wetenschappen is een ontwerp van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Het zijn enkele futuristische gebouwen aan de noordkant van de stad in de Turia-bedding. Je kunt er met vrienden en familie ten volle genieten van wetenschappelijke proeven, film, tuin, kunst en architectuur.

 

El Hemisfèric

In de Hemisfèric zit je in een digitale 3D cinema, met een reusachtig gebogen IMAX-beeldscherm van 900 m2 waar je als  toeschouwer helemaal in zit. De getoonde films zijn vooral educatieve documentaires die voor iedereen geschikt zijn.  

Zeer toepasselijk is de buitenkant van het gebouw weergegeven in de vorm van een oog.

 

Museo de las Ciencias Príncipe Felipe (Wetenschapsmuseum)

Het motto van dit museum is: “Verboden niet aan te raken”. Dat is dus een regelrechte uitnodiging om interactief bezig te zijn met weten-schap en techniek: meten hoe stressbestendig je bent, apparaten in beweging brengen en zien wat de reacties zijn, ontmoetingen in de ruimte  maar ook terugkeren in het mesozïcum (tijd van de dino's), al je zintuigen gebruiken en ervaren, ervaren, ervaren! En er van leren.

 

dinosauriërs

Neanderthaler

luchtvaart

Palau de les Arts Reina Sofía (Operagebouw)

Als muziekliefhebber moet je in het CAC ook het Operagebouw Palau de les Arts Reina Sofía bezoeken. 

 

 Het Umbracle

Het Umbracle is een gigantische tuin van meer dan 17 000 m2 waarin vrij gewandeld mag worden en waarin je typische planten van het Middellandse Zeegebied kunt zien, maar ook zijn ook hedendaagse beeldhouwwerken. Onder het gebouw is de parking van het CAC.

 

 

Het Ágora

Het meest recente gebouw van de Stad van de Kunsten en Wetenschappen is het Agora;  een multifunctionele ruimte waar allerlei evenementen georganiseerd kunnen worden. Normaal is het niet toegankelijk voor het publiek en kan het niet bezocht worden.  

 
 
 
Puentecito L´Assut d’Or

Een ander ontwerp van de Valenciaanse architect is de brug Puente de L’Assut d’Or, die de oude bedding van de rivier Turia oversteekt, tussen het Wetenschapsmuseum en het Ágora. Er zijn verschillende stroken voor het verkeer in beide richtingen en in het centrum is er een bruggetje voor voetgangers die de beide oevers van de Turia tuinen verbindt.

Het Agora en de Puentecito L'Assut d'Or in één beeld gevangen

 

In het water naast het wetenschapsmuseum zijn 6 kunstwerken geplaatst van de Spaanse kunstenaar Manolo Valdés 
In de diaserie hieronder opnames overdag en 's avonds

 

 terug