Plezierenvertier.nl

26 september 2023

 

Dinsdagavond 26 september 2023 zijn wij met   ZIN [G] - IN - BAARENDS het 2e lustrum ingestapt.


In onze eerste 5 jaren zijn we gestart met een drietal oefenavonden. Toen dat al snel een succes bleek te zijn - zo rond de 100 bezoekers per zangavond - zijn we overgestapt op een definitievere vorm. Samen met de toen aanwezige mensen hebben we besloten zo'n 6 keer per jaar een dergelijke zangavond te houden. Met grote voortvarendheid hebben we liederenboeken samengesteld, de PR-machine aan het werk gezet, liedjes ingeoefend en zijn we van start gegaan.

 

Nu, 5 jaar verder, hebben we al een lijst van 102 mensen aan kunnen leggen die graag van ons een uitnodiging ontvangen wanneer de volgende zangavond aanstaande is. En dan heeft nog lang niet iedereen die ooit één of meerdere keren een zangavond bezocht heeft, zijn naam op de lijst gezet. 

 

Op onze laatste zangavond hebben we weer volop genoten van de oude liedjes, van de gezelligheid en de ongedwongenheid.
Van deze avond hebben we hieronder enkele foto's toegevoegd. Klik op de foto voor een vergroting.

 

In de voorbije jaren hebben we ook regelmatig de teksten van Farce Majeure op de website gezet. Maar zoals zo vele zaken verwaterde dat een beetje tijdens en na de corona-periode. Vanaf nu proberen we die tekstjes tóch maar weer op de website te plaatsen. Hieronder de teksten van 26 september.

 

F a r c e   -   M a j e u r e

 

 

En ineens wilde iedereen stoppen.........Mark Rutte kondigde aan te stoppen. Even later Sigrid Kaag. En vervolgens, Hugo de Jonge, Wopke Hoekstra, Kees van der Staaij en nog zo'n 30 andere kamerleden of kabinetsleden. Hoe moest dit nu verder?

 

zaterdag 10 juni 2023

 

Kamer en kabinet, 't zijn net lekkende kranen,

één derde deel vloeit weg, op zoek naar betere banen.

soms deden ze iets goed, soms maakten zo ook fouten,

Dag Wopke, Hugo, Mark en dag Carola Schouten.............

 

En als je in Rusland "in de verkeerde hoek" zit, ben je je leven niet meer zeker. Zelfs Prigozjin - vriend van Poetin - moest er aan geloven.  En dan zit de gehele KGB achter je aan en is het maar de vraag: hóe ga ik er aan? Krijg ik de kogel? Val ik uit het raam? Krijg ik een ongeluk? Word ik vergiftigd?

 

donderdag 24 augustus

 

Verraders gaan er aan, dat geldt ook voor Prigozjin,

zo luidde het verdict, van tsaar Vladimir Poetin,

Geen gif, niet uit het raam, zo werd door hem besloten.

hij wordt eenvoudigweg, zo uit de lucht geschoten.........

 

Voor Zeeuws-Vlamingen is er behalve een vluchtweg via België, alleen nog een weg naar de vrijheid via de Westerscheldetunnel. En laat daar nu net wat mee aan de hand zijn. Geen groot lek, maar toch.....

 

donderdag 31 augustus

 

De tunnel die is lek, toch wel een naar gegeven.

al kost een ritje door de tunnel niet je leven.

Al is het lek nog klein, toch moet je het gaan lappen,

want anders wordt het straks, schoolslag en watertrappen.....

 

Het vorige jaar 2022 sloten we af met wat meer POSITIVITEIT te beloven in het nieuwe jaar. Daar hebben we over gezongen in januari 2023. En ook vandaag weer - behalve een positief bericht - ook een zééér actueel bericht. Want in de krant konden we allemaal lezen: HERMAN IS DE BESTE BUUR VAN ZEELAND, want: "Toen hij voor onze poezen zou zorgen, is hij met een thermosfles gekomen en heeft hij bij de poezen koffie zitten drinken. Anders zouden ze zolang alleen zitten......
Voor Herman het volgende liedje......

 

 

zatererdag 23 september

 

 

 

U weet het misschien wel, Herman heeft veel talenten.

Zo helpt hij in de buurt, op allerlei momenten,

Drinkt koffie met een kat, dat beest had immers niemand,

en zoiets maakt van jou:  

"DE BESTE BUUR VAN ZEELAND!"