Chantenay Saint Imbert  e.a.

Na enkele "tussendoor-vakantietjes" (midweek en weekendjes) gaan we vandaag (15-06-2017) op pad voor de eerste grotere vakantie dit jaar. Het is drie jaar geleden dat we aande Côte d'Azur zaten,  meer bepaald: Frejus-Saint Raphaël. Een lichte vorm van heimwee stuurde ons toch weer deze kant op.

We gaan voor een volle week, maar omdat de reis nogal lang is (bijna 1300 km) kiezen we ervoor om van tevoren enkele dagen B&B te plannen in Chantenay Saint Imbert. Op de terugweg zullen we dat doen in Dijon.

 

Op de heenreis hebben we een beetje oponthoud rondom Parijs, maar verder "loopt" het goed. We komen in de namiddag aan op ons eerste adresje "Le Relais de Chasse".
Het is een oud 16e eeuws pand, ooit gebouwd als jachthuis voor de Princesse de Clèves, en ligt in het hart van Het eeuwenoude dorpje Chantenay Saint Imbert.

Ons wordt een kamer aan de straatzijde gegund waarin ik me weer terugwaan in de slaapkamer op zolder van mijn oma: alles geheel in stijl van dit oude jachthuis.

Een agrarisch welkom bij het binnenrijden van het dorpje

 

kerkje van Chantenay Saint Imbert

achterzijde van de B&B

....met 1 hectare tuin achter het huis

 

De woon-slaapkamer uit oma's tijd.

 

Moulins

 

Omdat  we maar één volledige dag ter beschikking hebben willen we die ook zo goed mogelijk besteden. Daarom vragen we de dames van onze B&B wat ze ons zouden adviseren: een dagje naar Moulins of een dagje Nevers. Hun advies en voorkeur ging uit naar Moulins, vooral omdat daar juist op vrijdag een 'oergezellige' Franse markt is, maar ook omdat deze stad meer historie in zich bergt en leukere terrasjes heeft. Na ons bezoek aan Moulins kunnen we dat in ieder geval beamen.

 

Souvigny

Na het bezoek aan Moulins besluiten we op de terugweg nog even langs Souvigny te gaan. Souvigny wordt wel eens "de wieg van de Bourbons" genoemd. De hertogen van Bourbon hebben in de priory van Souvigny hun graf gevonden. 

We hebben er een tuin en de kerk bekeken alvorens naar onze B&B terug te gaan.

zicht op het dorpje Souvigny

portierspoort 1670

voorgevel Priorij

toren naast de Priorij