bierweetjes  a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q-r-s-t-u-v-w-x-y-z

A     B    C    D     E     F     G     H      I       J     K       L   M      N       O    P      Q     R     S      T    U     V      W       X     Y    Z

 

 

david-tapsysteem:      een tapsysteem geïntroduceerd door Heineken. Hierbij staat de fust (20-litervaatjes) recht onder de biertap,                                                    waardoor er geen leidingen zijn en dus ook geen schoonmaak van leidingen hoeft te zijn. 

dextrines:                     ketens van een honderdtal moleculen; deze zijn niet vergistbaar; wel geven ze het bier de nodige "body"

dubbel:                         trappist "dubbel' wordt zo genoemd omdat de dubbele hoeveelheid mout gebruikt wordt in dezelfde hoeveelheid                                            water; in de volksmond is "dubbel" de naam geworden voor donkere trappisten- en abdijbieren.

dryhopping:                 vlak voor het einde van het kookproces worden verse hopbellen toegevoegd, waardoor er maar weinig etherische                                          oliën uit de hopbel vervliegen. Dit procedé wordt met name toegepast bij ORVAL, waardoor de orval-bieren een                                              wat bittere smaak hebben

Duvel:                           Amateurbrouwers proberen altijd bieren na te brouwen; recepten zijn lang niet altijd bekend en zeker de gist is vaak                                        hét geheim van de brouwer. Van de Duvel weten we wel dat er een Schotse gist in zit. Maar welke?? (voor Duvel:                                          zie ook "krasje"  en "Victoria-Ale").

 

Klik op een letter boven de tekst om naar een ander blad te komen.