Ile Sainte Marguerite

Sainte-Marguerite Island is het grootste van de twee eilanden van Lérins aan de overkant van het water bij Cannes . Het eiland kende een gevangenis waar onder meer de beruchte Man in the iron mask gevangen zat.

Het strekt zich van west naar oost uit over een lengte van 3 km en en meet 900 meter van noord naar zuid.. Er zijn prachtige Eucalyp-tusbomen, de oudste in Europa, en dennen (pin des parasols). Het grootste deel van het eiland is bedekt met bos, is beschermd ge-bied en in handen van de Staat; het is het tweede meest bezochte bos in Frankrijk. rijk. Er wonen + 20 mensen permanent op het eiland.

 

Vandaag 23 juni hebben we vanuit Saint Raphaël een bootreis gemaakt naar Ile Ste Marguerite. Van 14.00 tot 18.30 uur vaar je er naar toe (5 kwartier) kun je er 2 uur verblijven en heb je weer 5 kwartier nodig om terug te varen. Bij een mooie dag weer en rond de dertig graden is het geen straf om bovendeks mee te kunnen varen.

 

kustlijn en strand Frejus

op volle zee

op de achtergrond ligt Cannes

Ile Ste Marguerite

De Raphaël 5 ligt afgemeerd

welkom......

 

Op het eiland kun je terecht op een terras voor een lunch of een drankje, een museum en/of het oude fort bezoeken, aan het water liggen zonnen, van uitzichten genieten, wandelen door de laan met Eucalyptusbomen, een ijsje eten, kortom: die 2 uurtjes kom je wel door!

 

terug