museum + woonhuis

Direct naast Airport Riga ligt een vliegtuigmuseum, dat de naam eigenlijk niet waard is. Op sommige plaatsen is het meer een verzame-ling van een hoop schroot dan een museum. Tussen de diverse vliegtuigen en helikopters vind je net zo gemakkelijk een oude auto, een caravan, een vliegtuigtrap of oud speelmateriaal voor kinderen. Enige logica is er niet in te ontdekken. Maar voor Hilco die met ons meereisde was dit even een klein paradijsje op aarde: hij kon hier zijn mede-vliegtuigspotters aftroeven.

 

 

Na het museumbezoek bestellen we een minibusje dat voor ons de 15 km. overbrugt van het vliegveld naar de binnenstad. Nagenoeg in het centrum hebben we een appartement afgehuurd. Aan de buitenkant doet het ons in alles denken aan het oude oostblok: verwaarloosde, grauwe gevels. Bij binnenkomst is er een serieuze, degelijke brede trap met smeedijzeren leuning, drie-hoog. In het midden staat een oude lift, waar je je in eerste instantie niet in zou wagen, bang dat je geëlectrocuteerd zou kunnen worden. maar dat viel bij nader inzien toch wel mee. De lift werkte perfect. EN ......er is een alarmbel!!

 

liftkoker in de hal - smeedijzeren trap

alarmbellen in de lift.

dubbele liftdeuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

veilig aangekomen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eenmaal binnen zijn de twijfels over ons appartement snel weggenomen. Julia, de charmante en zeer goed engels-sprekende gastvrouw toont ons haar appartement voor 9 personen. Het was er absoluut schoon en netjes. Hoge kamers, waarin een sfeervolle inrichting. Alles ademt de jaren '50. Alleen de keuken en de badkamer zijn  gemoderniseerd. We wanen ons allemaal een beetje de tsaar met zijn tsarin.